Damstahl a/s køber aktiemajoriteten i Metalservice Horsens a/s

 

Damstahl med hovedsæde i Skanderborg har med virkning fra 01.07.22 købt 51% af Metalservice Horsens A/S i Horsens. Metalservice i Horsens er en af de største grossister inden for rødmetaller og aluminium i Danmark. Dermed vil den rustfri stålgrossist fremadrettet drive selskabet sammen med de tyske ejere, familien Niemann, der står bag grossisten Niemet i Tyskland.

 

Niemet er Tysklands største grossist af aluminium og har samtidigt et stort lager af rødmetaller samt servicecenter i Bremen. Sælgeren af de 51% af Metalservice, Peter Gammelby, besluttede sig i starten af året for at sælge den virksomhed, han gennem årtier har bygget op sammen med sine kompetente medarbejdere. Salget til Damstahl er helt naturligt. Her sikrer jeg, at min virksomhed drives videre med de samme familiære værdier, som jeg selv har stået for. Metalservice har i en kombination med Niemets servicecenter og Damstahls evne til vækst et rigtigt godt strategisk udgangspunkt, siger den tidligere ejer Peter Gammelby.

 

For Damstahl er købet af Metalservice en milepæl. CEO Michael Lund er ikke i tvivl, med købet af Metalservice sikrer vi vores kunder adgang til one stop stopping inden for rustfrit stål, rødmetaller og aluminium. Med øget fokus på sortiment, tilføjelse af yderligere kompetencer samt en massiv digital satsning vil vi bringe Metalservice i position på hele det nordiske marked. På spørgsmålet om hvorfor valget netop falder på aluminium og rødmetaller, er svaret klart ”kunderne ønsker et styrket alternativ til de bestående spillere på markedet, modsat rustfrit stål er der særligt i Sverige og Danmark et yderst begrænset antal spillere på aluminiumsmarkedet, og kunderne vil selv have lov at vælge deres leverandør”. Hvorfor netop Metalservice vil man så spørge, her er svaret enkelt. Med et lager på 15.000 tons blot få timers kørsel fra den danske grænse samt et imponerende servicecenter er Niemet en virkelig interessant samarbejdspartner. Samtidigt har Metalservice et yderst velfungerende lager i Horsens, hvor der i tillæg er kæmpe synergier i distributionen af produkterne, når disse kombineres med de ca. 50.000 tons rustfrit stål, Damstahl allerede distribuerer i Norden. I tillæg er Metalservice yderst professionelle i deres omgang med medarbejdere, kunder og leverandører, alt i alt et perfekt match, konstaterer Michael Lund.

 

Adspurgt om prisen på akkvisitionen, svarer Damstahls CFO, Claus Bang Christiansen, den er naturligvis stemplet fortroligt, men det er klart, at en så veldrevet og velfungerende virksomhed ikke er gratis. Der venter en række investeringer i den kommende tid på at udvide sortiment og serviceydelser, ligesom der skal investeres massivt i digitalisering. Men fundamentet for vækst er til stede. Med den ordentlighed, der præger Metalservice, kan vi hurtigt og effektivt geare selskabet, slutter Claus Bang Christiansen.

 

Peter Gammelby forbliver adm. direktør for Metalservice, indtil selskabet har fundet en efterfølger, ligesom selskabet forbliver 100% selvstændigt med nuværende identitet og profil.

Top